Un nou protest spontan la Parcul Drumul Taberei

04. Protest - Parc Drumul TabereiDupă protestul de duminică, Primăria Sectorului 6 s-a simţit datoare să dea explicaţii presei privind stadiul lucrărilor la Parcul Drumul Taberei şi modul în care s-au folosit fondurile europene. Ca atare, presa a fost invitată la o plimbare pe aleile parcului, în timp ce protestatarii forţau intrarea în perimetru.

Coordonatorul de proiect, Sorin Dina, susţine că amenajarea e finalizată în proporţie de 80% şi că, foarte probabil, parcul va fi deschis publicului pe 1 iunie, de Ziua Copilului.

Ecologistilor, care reclamă defrişarea a câtorva sute de arbori, Sorin Dina le răspunde că în locul celor 192 de copaci tăiaţi au fost replantaţi peste o mie de arbori.
În plus, zona verde a parcului a fost mărită proporţional prin recuperarea terenurilor pe care se aflau mai multe restaurante şi terase.

Locuitorii din zonă sunt în continuare nemulţumiţi de aspectul parcului modernizat şi ameninţă cu un nou protest de stradă în acest weekend.
Vă reamintim că Parcul Drumul Taberei a beneficiat de o finanţare europeană de 18 milioane de euro şi trebuia redat bucureştenilor încă din 2014.

Text si poze: Ovidiu Moldovan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.