Lumea culturală a strălucit la Gala Premiilor Radio România Cultural

12. Gala Premiilor Radio Romania Cultural 2015 - Foto. Alexandru DoleaGala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XV-a, şi-a desemnat căştigătorii‚ luni, 23 martie 2015, la Teatrul Odeon.
Moment deosebit de aşteptat de lumea culturală, evenimentul s-a bucurat de prezenţa Ministrului Culturii, dl Ionuţ Vulpescu, a Preşedintelui Director General al Radio România, dl Ovidiu Miculescu, a multor personalităţi ale lumii culturale şi artistice, jurnalişti, dar şi a unui numeros public ce a umplut până la refuz sala Teatrului Odeon.

S-au bucurat de aplauze îndelungi toţi nominalizaţii şi premianţii galei, dar mai ales au fost ovaţionaţi câştigătorii premiilor speciale: actorul Mircea Albulescu, care a obţinut Premiul de Excelenţă, coregraful Gigi Căciuleanu care a primit Premiul Lux Mundi şi compozitorul Dan Dediu rector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti-150 de ani, căruia i-a fost înmânat Premiul ”In memoriam Iosif Sava”.
022. Gala Premiilor Radio Romania Cultural 2015 - Foto. Alexandru DoleaEvenimentul a fost urmărit în direct de ascutătorii Radio România Cultural şi pe internet la www.radioromaniacultural.ro. TVR 2 şi TVR HD vor difuza înregistrarea , vineri 27 martie, de la ora 20.10 .

Deosebit de apreciate au fost şi momentele muzicale cu Analia Selis, Răzvan Suma şi Mariano Castro. Gala a fost prezentată de Maria Balabaş şi Radu Croitoru.

Premiile pe secţiuni au fost următoarele:
Premiul pentru P o e z i e i-a revenit, doamnei Miruna Vlada, pentru volumul Bosnia. Partaj, Editura Cartea Românească.
Premiul pentru P r o z ă i-a revenit doamnei Nora Iuga pentru cartea Harald şi luna verde de la Editura Polirom.
021. Gala Premiilor Radio Romania Cultural 2015 - Foto. Alexandru DoleaPremiul pentru F i l m a revenit regizorului Alexander Nanau pentru filmul Toto şi surorile lui.
Premiul pentru T e a t r u a fost decernat domnului Răzvan Mazilu pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor Cabaret (Teatrul German de Stat Timişoara) şi West Side Story (producţie FNT).
Premiul la categoria A r t e p l a s t i c e a fost obţinut de artistul vizual Teodor Graur pentru expoziţia Nostalgia, curator: Raluca Voinea.
Premiul pentru M u z i c ă i-a revenit violonistului Gabriel Croitoru pentru Turneul Naţional „Vioara lui George Enescu la sate”.
Premiul pentru E d u c a ţ i e a fost obţinut de Muzeul Naţional al Ţăranului Român, reprezentat de directorul său dl. Virgil Niţulescu, pentru organizarea „Atelierului de creativitate”.
Premiul pentru Ş t i i n ţ ă – dl Mircea Ignat, dr. în inginerie, pentru activitatea desfășurată și in anul 2014 în inițierea tinerilor olimpici în tainele cercetării științifice și calificarea acestora în competiții internaționale de prestigiu din domeniu.

La secţiunea Proiecte culturale şi festivaluri a fost laureat: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, reprezentat de dl Constantin Chiriac, directorul Teatrului Radu Stanca din Sibiu, fondator şi director al festivalului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.