Voluntarii salubrizeaza terenurile private din sectorul 3!

Terenul retrocedat din parcul „Alexandru Ioan Cuza” a fost curatat astazi, la initiativa autoritatii publice locale.
Zona a juns in proprietate privata inca din anul 2005, dar este tranzitata frecvent de cetateni.
Igienizarea terenului a fost realizată cu ajutorul a 250 de voluntari, care au ecologizat o suprafaţă de 12 hectare de teren
Proprietarul a fost notificat si amendat în repetate rânduri pentru depozite necontrolate de deşeuri.
Primarul sectorului 3 Robert Negoita spune ca o soluţie pentru a mentine curatenia ar fi schimbarea cadrului legislativ, prin supraimpozitarea terenurilor abandonate.
Deocamdata edilul a apelat la voluntari pentru curatatrea zonei, intrucat autoritatea locala nu poate interveni pe o propriate privata.
Proprietarul, care are impozitul platit la zi la zi, si-a exprimat intentia de a-si imprejmui terenul, conform legii, dar autoritatea publica locala nu i-a permis acest lucru, recunoaste edilul Robert Negoita.
Edilul mai spune ca aceasta nu este singura zonă cu probleme, mai sunt şi altele pe care incearca sa le salubrizeze prin aceeasi metoda.
„Am început de aproape o săptămână curăţenia de primăvară în Sectorul 3. Sunt însă zone, cum este şi porţiunea retrocedată din parcul «Alexandru Ioan Cuza», unde Primăria Sectorului 3 nu poate interveni direct, întrucât nu aparţin domeniului public. În consecinţă, de două ori pe an facem curăţenie şi pe acest teren în mod voluntar. Proprietarul a fost notificat, respectiv amendat în repetate rânduri pentru depozite necontrolate de deşeuri. În momentul de faţă, o soluţie ar reprezenta-o schimbarea cadrului legislativ, prin supraimpozitarea terenurilor abandonate. Până la aprobarea unei asemenea măsuri, nu putem lăsa mizeria să se adune pe acest teren, cu atât mai mult cu cât este zonă de tranzit spre partea amenajată a parcului. Nu este singura zonă cu probleme, mai sunt şi altele, încercăm să le gestionăm cât mai bine. De aceea este important ca acea propunere pe care am lansat-o, de supraimpozitare a tuturor proprietăţilor neîngrijite, să se materializeze prin lege. Vreau de asemenea să conştientizăm cât de importantă este curăţenia şi să încercăm să-i convingem pe oamenii care trec prin zonă să nu mai arunce mizerie pe jos, să depoziteze gunoaiele în coşurile de gunoi din jurul acestui teren. Sperăm să avem un sector cât mai curat, un Bucureşti cât mai curat, o Românie cât mai curată. Pentru aceasta, fiecare dintre noi trebuie să se implice şi împreună să găsim cele mai bune soluţii”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.
La finalul acţiunii de igienizare, s-a colectat o cantitate de 400 metri cubi de gunoi.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, un grup de persoane care şi-a improvizat adăposturi în parc a primit avertisment de evacuare imediată de pe teren.
De asemenea, primarul Robert Sorin Negoiţă a dispus, pentru o mai bună siguranţă a zonei, prezenţa în perioada următoare a unor patrule de poliţie care să supravegheze împrejurimile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.