Mâine sărbătorim împreună Ziua Mondială a Apei

Bucuresti FM va invita maine, 22 martie, ora 10 in Parcul Herastrau (zona Expo Flora) pentru a sarbatori impreuna Ziua Mondiala a Apei.

Incepand de astazi, elevii, studenții si toti cei interesati de apa, mediu, biodiversitate, pot solicita societății Apa Nova București programarea și organizarea unui tur de vizitare a spatiului amenajat in cadrul statiei Arcuda.
Aceasta este prima statie de apa construita in Bucuresti.

De cand putem vorbi despre modernizarea sistemului de apa din capitala ne spune domnul Epsica Chiru, director general adjunct Apa Nova Bucuresti.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei a fost inaugurat un traseu de vizitare a celor trei habitate incluse în Directiva Habitate – Rețeaua Europeană de Arii Protejate: Natura 2000.
Apa, mediu, biodiversitate-acestea au fost, in perioada 2012-2013, preocuparile unui grup de şase specialişti din Bucureşti si din Iaşi , coordonat de Prof. dr. Anca Sârbu, grup care a realizat un amplu studiu pentru inventarierea şi evaluarea diversităţii biologice din perimetrul staţiei Arcuda. Rezultatele acestui studiu au dezvăluit o diversitate remarcabilă a florei, a vegetaţiei şi a faunei .

Astfel, pe o suprafaţă de 136 de hectare, Arcuda adăposteşte galerii de salcie şi de plop, vegetaţie acvatică, vegetaţie higrofilă, pajişti întinse, plantaţii de salcâm, livezi de pomi fructiferi, orhidee rare, plante acvatice carnivore, ferigi unice, reptile şi amfibieni.

Iubitorii de natura pot vizita zona, intr-un cadru organizat.
Epsica Chiru, director general adjunct Apa Nova Bucuresti:

Proiectul este susţinut de Biroul Regional al Asociaţiei Internaţionale a Apei pentru Europa Centrală şi de Est.
Mai multe despre apa, biodiversitate, viata sanatoasa, aflati saptamana viitoare joi, la Intalniri Capitale. Invitatul Mihaelei Arion este domnul Epsica Chiru, director general adjunct Apa Nova Bucuresti.

Autor: Mihaela Arion

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie.
Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

Sursa: Wikipedia

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.