Ce inseamna pentru tine sa fii roman?

De ce ne intereseaza brandul de tara?

Intalniri Capitale BucurestiFM Ioana Brusten Anca Popa brand Romania RoStar 6Daca vrem sa nu uitam cine suntem, noi, romanii, si vrem de asemenea, sa ne fie recunoscute toate partile bune, adevarate, autentice, avem nevoie de brandul de tara.

Avem nevoie sa construim o imagine care sa ne reprezinte, sa evadam din stereotipurile care ne-au fost agatate, cu motiv sau fara, de coada.
Ca suntem lenesi, cersetori, ca ne neglijam sau chiar maltratam copiii, ca toti ne dorim sa fugim din tara cat mai departe.
Cei care aud asta despre noi, n-au sa fie interesati niciodata de istoria, de cultura, de obiceiurile, de locurile cu adevarat speciale ale acestei tari.
Intalniri Capitale BucurestiFM Ioana Brusten Anca Popa brand Romania RoStar 10Si-atunci, trebuie sa facem ceva sa schimbam lucrurile.
Putem si trebuie sa ne prezentam lumii, in cea mai buna varianta a noastra daca si  numai daca stabilim o strategie nationala comuna.

Ne plac, in filmele americane, scenele in care oamenii lacrimeaza cu mana la inima, privindu-si drapelul.
Ne place cand o arena sportiva intoneaza intr-un glas imnul national. Ni se pare emotionant.

Intalniri Capitale BucurestiFM Ioana Brusten Anca Popa brand Romania RoStar 15Suntem mandri sa demonstram ca stim cat mai multe lucruri despre alte tari, alte civilizatii.
Dar despre noi, ce stiu cei care nu ne cunosc direct?

Care este imaginea Romaniei, a romanilor, in lume?
Ce este emotionant atunci cand te gandesti la acest popor, la aceasta cultura, la aceste locuri?
Acest model, de-a transmite lumii mesajul despre cine suntem, este o lectie pe care trebuie s-o invatam repede.

Intalniri Capitale BucurestiFM Ioana Brusten Anca Popa brand Romania RoStar 16Discutam despre ce inseamna produs romanesc, prezenta romaneasca in lume, imaginea de tara, in aceasta seara, la Intalniri Capitale, de la 20:30, cu Ioana Brusten, pe 98,3 si online, intr-o inregistrare video pe www.bucurestifm.ro, invitata emisiunii fiind Anca Popa, reprezentantul Asociatiei “Brandu’de tara”.

Propunerea noastra este sa spunem, cu totii, alaturi de Asociatia Brand de Țară: „Suntem Romania” si astfel sa ridicam mandria de a fi roman la rang de lege!
Cum anume, aceasta este discutia pe care va invitam s-o urmariti.
Noi toti suntem Romania si vrem sa se stie asta!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.