Naţionala feminină de handbal va avea ca mascotă un luptător dac

Stindarul de luptă va fi lupul dacic, iar suporterii vor primi la meciuri căciuli cu această tematică. În viitorul apropiat se vor pune în vânzare şi tricouri pentru fani cu un design special.

Tricolorele vor avea şi un imn special – Căciulă, creat iniţial de Ioan Hagiu şi interpretat acum de Virgil Ianţu şi Adrian Despot.

Căpitanul echipei naţionale, Aurelia Brădeanu, a fost prima jucătoare care a intrat în rolul de războinică dacă, acceptând să se îmbrace într-un costum tradiţional de acum două mii de ani.

 „Nu mă aşteptăm să îmbrac vreodată o astfel de costumaţie, dar este foarte interesant. Îi invit pe suporteri să vină în număr cât mai mare la sală să ne susţină şi le promitem un handbal de calitate. Este un Trofeu Carpaţi puternic şi util în perspectiva brajului cu Serbia”, a declarant căpitanul Aurelia Brădeanu.

Federaţia Română de Handbal a fost sprijinită în această campanie de Mugur Pop, alias Gerula, un personaj inedit care şi-a construit lângă Cluj o tabăra de pregătire a noilor daci. Acesta speră să le insufle jucătoarelor spiritul războinicilor din antichitate„, se mai arată în comunicatul citat.

Trofeul Carpaţi va avea loc vineri şi sâmbătă, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, Suedia – Germania, de la ora 18.00 şi România – Brazilia, vineri, de la ora 20.00, fiind meciurile din prima zi a competiţiei. Finala mică va avea loc, sâmbătă, de la ora 18.30, iar finala mare de la ora 20.15.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.