Un nou termen de judecată în procesul celor 7 hectare din Parcul Herăstrău

Avocatul Clubului Sportul Studențesc a depus noi probe sub formă de înscrisuri. Este vorba despre un răspuns al Guvernului României, potrivit căruia acesta nu deține documente cu privire la inventarul BTT.
Şi reprezentanții Biroului de Turism și Tineret (BTT) spun că în arhiva acestei societăți nu există inventare care să ateste proprietatea asupra terenurilor.

În aceste condiții, avocații Primariei Capitalei au solicitat un nou termen pentru a-şi construi strategia de apărare în raport cu noile probe administrate la dosar. De asemenea, avocații Municipalității au cerut ca Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) să răspundă în scris dacă există documentație la baza emiterii certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care această instituție l-a emis în data de 22.12.1999.

Tot apărătorii Primăriei Capitalei au cerut ca instanța de judecată să ceară Guvernului precizări cu privire la patrimoniul BTT, la constituirea acestei societăți prin HG 357/1990.
Municipiul București și Clubul Sportul Studențesc au mai cerut și participarea reprezentantului Ministerului Public la dezbaterile procesului. O astfel de cerere a fost depusă și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Avocații BTT au cerut completului de judecată respingerea tuturor cererilor formulate de către apărătorii Primăriei Capitalei.
Completul de judecată a dispus respingerea cererii de amânare a judecății pentru organizarea apărării, considerând că Municipalitatea are asigurată apărarea prin avocați. Instanța a respins și cererea de amânare a cauzei, pentru a permite participarea reprezentantului Parchetului la şedințe, deoarece nu ar exista nici un temei legal pentru amânarea judecății. Cererile privind administrarea de noi probe, formulate tot de către apărătorii Municipalității, au fost respinse și ele, sub motiv că înscrisuri care probează împrejurările puse în discuție au fost deja depuse la dosar.

Avocații Primariei Capitalei au declarat că aceste decizii ale instanței au creat suspiciuni privind imparțialitatea și antepronunţarea și, din această cauză, au verut recuzarea completului de judecată.
Părțile vor fi citate la un nou termen.

Prin urmare, mâine, un complet de recuzare va hotărî dacă motivele formulate de apărătorii Municipalității sunt valabile, caz în care va repartiza cauza unui alt complet de judecată. În caz contrar, procesul va continua să fie judecat de către același complet de trei magistrate de astăzi.

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.