Pe 3 mai, întreg mapamondul va alerga pentru cei care nu pot

06. Ambasadori Wings for Life World RunPe 3 mai, întreg mapamondul va alerga pentru cei care nu pot.
România se va afla la start, în încercarea de a oferi speraţa la o viaţă mai bună persoanelor care suferă de leziuni la nivelul măduvei spinării.

Ambasadorii Wings for Life World Run în România sunt: Mihaela Rădulescu, George Baltă, Dani Oţil, Daniel Osmanovici, Toma Coconea, Andrei Roşu, Paul Dicu, Alexandru Corneschi şi Daniel Pisică.
Anul acesta s-a alăturat şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, Alin Petrache.

Oamenii din peste 35 de state de pe 5 continente vor ajuta Fundaţia Wings for Life pentru cercetarea leziunilor măduvei spinării.
Toate încasările generate de eveniment, inclusiv taxa de înscriere, vor fi donate acestei fundaţii.

Toma Coconea, ambasador al evenimentului:

 

Daniel Osmanovici, ambasador al evenimentului:

 

Wings for Life World RunPentru prima oară în această ediţie, vor fi şi participanţi în scaune rulante.
Peste 3 milioane de oameni din întreaga lume sunt afectaţi de leziuni ale măduvei spinării, iar cele mai multe persoane se confruntă cu aceste probleme din cauza unor accidente de maşină.

Fundaţiile Wings for Life şi Christopher & Dana Reeve se unesc pentru a propune o terapie inovatoare în cazul afecţiunilor măduvei spinării.

Totul a început de la un singur deget. Chiar şi astăzi, dr. Susan Harkema îşi aminteşte cuvintele rostite de unul dintre paricipanţii la studiu: “Uite Susie, îmi pot mişca degetul” Numele pacientului era Rob Summers şi era complet paralizat de la gât în jos.

După un accident de maşină, i s-a spus că nu va mai putea să meargă niciodată. Dar, la numai câteva săptămâni, după ce Harkema i-a implantat un stimulator electric conectat la măduva spinării, imposibilul a devenit posibil. Rob a început uşor să îşi mişte membrele. El a fost primul din patru pacienţi care au primit stimulare electrică epidurală în timpul terapiei experimentale.

Într-o lume în care afecţiunile măduvei spinării sunt considerate încă ireversibile, stimularea nervilor care erau etichetaţi ca fiind compromişi a fost considerată nici mai mult, nici mai puţin decat un miracol medical.

Astăzi, pentru progresul cercetării afecţiunilor măduvei spinării, Fundaţiile Wings for Life şi Christopher & Dana Reeve au anunţat că şi-au unit forţele pentru a extinde munca doctorului Herkema. Parteneriatul va permite echipei de cercetători să continue cu un studiu clinic promiţător, programat să înceapă la jumătatea anului 2015.

Studiul, denumit The Big Idea, va fi testat pe 36 de indivizi, care trăiesc cu afecţiuni ale măduvei spinării, existând ipoteza că stimularea epidurală poate fi folosită pentru recuperarea semnificativă de control locomotor autonom. Un grup special de opt pacienţi a fost finanţat prin intermediul unei părţi semnificative a veniturilor strânse la primul eveniment Wings for Life World Run, din 2014. Evenimentul global de alergare a implicat mii de oameni care s-au aliniat la start în acelasi timp, în 34 de locaţii din lume, şi a generat 3,2 milioane de euro pentru a susţine proiecte promiţătoare de cercetare în domeniul măduvei spinării.

Obiectivul nostru este să ajungem cât mai repede la linia de finish”, a spus Peter Wilderotter, CEO al Fundaţiei Christopher & Dana Reeve. “Avem multe în comun cu cercetătorii de la Wings for Life şi cu siguranţă avem aceeaşi misiune. Rareori două organizaţii non-profit îşi unesc forţele, dar când ai posibilitatea să schimbi vieţi este critic să ne combinăm resursele pentru milioanele de persoane afectate de paralizie în toată lumea. Noi credem că, împreună, putem mobiliza oamenii să susţină această cercetare şi să accelereze progresul.”

“Studiul doctorului Harkema este un exemplu unic bazat pe date ştiinţifice solide. Toate activităţile sale din ultimii 30 de ani au culminat cu acest studiu, urmărind să facă diferenţa pentru pacienţii care suferă de afecţiuni ale măduvei spinării”, a spus Jan Schwab, directorul ştiinţific al Wings for Life.

Cu toate acestea, mai rămân multe lucruri de făcut: “Parteneriatul dintre Fundaţia Wings for Life şi Fundaţia Christopher & Dana Reeve este incredibil şi înseamnă că putem avansa într-un ritm mult mai rapid. Aş vrea să mulţumesc tuturor contribuitorilor şi alergătorilor de la Wings for Life World Run şi să încurajez oamenii să participe din nou, pe 3 mai 2015”, a spus dr. Susan Harkema, profesor la Universitatea din Louisville.

Acum avem un motiv tangibil pentru care să alergăm. Strânge-ţi familia, înscrie-ţi prietenii! Convinge-ţi toţi cunoscuţii să alerge pe 3 mai. Hai să găsim o vindecare pentru afecţiunile măduvei spinării şi să alergăm pentru cei care nu pot… încă.

Interviurile şi fotografiile au fost realizate de Andreea Erhan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.