Update BucurestiFM > Trupa Voltaj a castigat Finala Eurovision Romania 2015!

03. Voltaj la Bucuresti FM - Foto. Alexandru DoleaTrupa Voltaj va reprezenta Romania in Finala Eurovision 2015 de la Viena cu piesa ”De la capăt”!

“De la capat” este un program initiat de trupa Voltaj pentru a atrage atentia asupra numeroaselor probleme ale copiilor si tinerilor.

Este un apel adresat tuturor prietenilor trupei, tuturor iubitorilor de muzica, pentru a acorda mai multa atentie acestui subiect.
Urmareste un interviu in exclusivitate acordat inaintea finalei de la Craiova de catre Trupa Voltaj in matinalul BucurestiFM, „Buna dimineata, Bucuresti!”:

Videoclipul piesei ”De la capăt” a fost realizat după scurtmetrajul ”Calea Dunării” a regizorului Sabin Dorohoi şi este un clip care spune povestea unui copil ce a plecat să îşi caute părinţii plecaţi la muncă în străinătate:

05. Voltaj la Bucuresti FM - Foto. Alexandru DoleaTrupa Voltaj este de multi ani implicata in proiectele pentru tineri si copiii, pentru ca muzica lor a fost un liant cu cei cu spirit tinar.
Intre timp baietii de la Voltaj au devenit parinti iar tema sanselor de dezvoltare, a sanselor pentru un trai decent le-a devenit inca si mai apropiat.

In ultimii 10 ani, echipa Voltaj a sprijinit proiecte, cazuri individuale, a participat la colectare de fonduri dar pentru a putea avea un impact mai mare este nevoie de o implicare mai larga.

“Avem credinta ca nu exista subiect mai important decat dezvoltarea copiilor si tinerilor, pentru ca ei sunt cei pe mainile carora sta viitorul nostru comun. Ne-am gandit sa punem ce stim sa facem mai bine, in beneficiul acestei idei. Asa s-au nascut piesa, videoclipul, intregul proiect” – spune Calin Goia, solistul trupei Voltaj.
“De la capat” este un purtator de cuvant pentru programele dedicate copiilor si tinerilor aflati in dificultate.

tele vot finala Eurovision Romania 2015Publicul, ca si intreaga industrie muzicala romaneasca, a asteptat in aceasta seara rezultatul Finalei Eurovision Romania 2015 ce a avut loc la Craiova.
Sistemul de vot a fost impartit intre votul fanilor si decizia unui juriu de specialitate.

Pe scena finalei Eurovision 2015 au urcat atat nume consacrate ale muzicii romanesti precum Luminita Anghel, care in 2005 la Kiev a ocupat locul 3 in finala Eurovision cu „Let me try”, Voltaj, un nume greu al rockului romanesc sau Aurelian Temisan, precum si newcomers in aceasta competitie.

Nu au lipsit nici artistii de „import” precum CEJ, fosta componenta a trupei Rednex, si Rodica Aculova din Republica Moldova.
Ordinea celor douasprezece recitaluri in functie de intrarea pe scena a fost:

1. Voltaj – De la capăt
2. Băieţii – Dragoste în lanţuri
3. Tudor Turcu – Save Us
4. Aurelian Temişan feat. Alexa – Chica Latina
5. Rodica Aculova – My Light
6. Blue Noise – Love Won’t Run Away
7. Ovidiu Anton – Still Alive
Lara Lee la Bucuresti FM - Foto. Alexandru Dolea8. Lara Lee – Superman
9. Super Trooper – Secret Place
10. Luminiţa Anghel – A Million Stars
11. Cristina Vasiu – Nowhere
07. Tudor Turcu la Bucuresti FM - Foto. Alexandru Dolea12. CEJ – We Were In Love

Prezentatorii spectacolului au fost Alina Şerban si Andrei Boroşovici in vreme ce Ioana Voicu a transmis din spatele scenei iar Florina Ghenescu ne-a tinut la curent cu atmosfera din Camera Verde unde au stat artistii.

Invitat special a fost Ruslana, castigatoarea concursului Eurovision din 2004, care a sustinut un recital special in timpul votarii, exact inaintea anuntarii castigatorului care va reprezenta Romania in finala de la Viena.
In fata publicului craiovean a concertat si Ovi, reprezentantul Romaniei la Eurovision de anul trecut, insa aceasta parte a spectacolului nu a fost transmisa in direct.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.