O nouă escrocherie la modă in București

20150305_125828In ultimele zile, pe ușile exterioare ale mai multor blocuri din Berceni, București Noi și de pe Calea Grivitei au aparut anunțuri privind posibilitatea încheierii unor contracte individuale pentru furnizarea de apă și canalizare cu operatorul Apa Nova.

Anunțurile respective vizau și colectarea unor sume de bani, pentru aceste așa-zise convenții individuale.
Reprezentantul Apa Nova, Epsica Chiru, atrage atenția că operatorul nu încheie asemenea „convenții individuale” și că nu solicită achitarea unor sume de bani decât prin intermediul facturilor emise către asociațiile de proprietari cu care se află in relații contractuale.

Avertismentul transmis de către Apa Nova cu privire la falsa ofertă de a incheia convenții individuale pentru proprietarii din anumite zone ale Bucureștiului nu este zadarnic. Pe Calea Văcărești,  la numărul 310,  blocul 2A și la numărul 312, bloc 2C  am găsit afișele care supuneau atenției proprietarilor această variantă.

Reprezentantul Apa Nova,  Epsica Chiru,  a lansat un avertisment conform căruia aceste anunțuri nu au fost afișate de către operatorul serviciului public de apă și canalizare.

Pentru a afla dacă escrocheria contractelor individuale pentru furnizarea serviciului de apă și canalizare a produs victime,  am fost în Berceni,  pe Calea Văcărești.  Am găsit afișele reclamate de către Apa Nova,  ca fiind false,  și am întrebat câțiva cetățeni dacă s-au lăsat înșelați de aceste anunțuri.

Potrivit directorului general adjunct al Apa Nova,  Epsica Chiru, in momentul de față nici nu este posibilă  incheierea de contracte individuale pentru furnizarea apei.  In plus,  incheierea acestui tip de contracte nici nu ar fi in interesul utilizatorilor serviciului public de alimentare cu apă,  deoarece ar presupune cheltuieli mari din partea acestora.

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.