Legatura dintre scriitori se reinnoieste astazi

PEN ClubPe 3 martie este Ziua Mondiala a Scriitorilor. Se sarbatoreste din 1986 la initiativa Congresului International al PEN Club(p= poet, e=eseist, n=novelist).
Fondat in 1921 la Londra, PEN Club International reprezinta asociatia scriitorilor de pretutindeni si are drept scop promovarea prieteniei si a sprijinului intelectual intre scriitorii din toate colturile lumii.
In prezent, PEN Club International are filiale in peste 130 de tari si reprezinta cea mai mare organizatie literara, care accentueaza rolul literaturii in dezvoltarea culturii mondiale si lupta pentru libertatea de expresie.

PEN Clubul Roman a fost infiintat in anul 1923, printre initiatori aflandu-se Liviu Rebreanu.
Evenimentele care au urmat, dar si instaurarea regimului comunist i-au intrerupt activitatea pana in anul 1964, cand a existat din nou, la nivel formal.
Renasterea clubului s-a realizat in 1990, cand Ana Blandiana a devenit conducatorul clubului din Romania si a incercat sa refaca legatura cu marii scriitori aflati in exil.

Daca doriti sa aflati mai multe sau aveti ceva de spus despre carti si scriitori ascultati, dupa ora 14:00, emisiunea In Comunitate. Mihaela Ionita si Alex Minculescu va asteapta opiniile pe pagina noastra de Facebook, Bucuresti FM sau prin sms la numarul de telefon 0741.222.202.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.