Cea de-a patra ediție a Zilei Limbii Materne la Primăria Sectorului 4

In Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4, s-a desfășurat spectacolul ocazionat de Ziua Limbii Materne. Este cea de-a patra ediție a acestui eveniment organizată de către Autoritatea Locală Sector 4. Acest spectacol este menit să vorbească despre multiculturalitate și interculturalitate, in București, o metropolă cosmopolita prin definiție. Aici s-au întâlnit, dintotdeauna, exponenți ai culturilor orientale, precum armenii, turcii sau evreii, cu reprezentanți ai culturilor occidentale, ca italienii sau nemții.

Spectacolul, la care participă ansambluri folclorice reprezentative a 13 minorități naționale, dorește să le vorbească, tinerilor in special, despre faptul că, in București, oameni vorbind limbi diferite, venind din culturi diferite și avand chiar religii diferite, au trăit, au muncit și, deseori, chiar au petrecut împreună. Grecii erau vecini cu armenii, cu evreii cu romii și, desigur, cu românii majoritari, se cunosteau și își apreciau reciproc însușirile de negustori sau meșteșugari, specifice, prin tradiție, fiecărei nații.

Numai necunoasterea și teama pot duce la intoleranță și ură, pentru că oamenii care se cunosc intre ei, își cunosc reciproc obiceiurile și religiile trăiesc împreună în armonie. Acesta este mesajul pe care Edilul Sectorului 4 dorește să îl transmită tuturor bucureștenilor.

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.