“Aferim!” ajunge în martie în cinematografele românești!

aferim„Aferim!”, filmul pentru care Radu Jude a primit trofeul Ursul de Argint pentru regie la Berlinala 2015, va rula în premieră în cinematografele românești din 13 martie.

Considerat unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, „Aferim!” este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX.

Personajul principal, un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob ţigan fugar (Cuzin Toma).

 

Din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul este semnat de Catalin Cristuţiu, iar sound design-ul Dana Lucreţia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintila-Ghiţulescu, iar producător, Ada Solomon.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.