Richard Burton si Elisabeth Taylor, iubirea care a aprins Hoolywood-ul si a scandalizat Vaticanul

Erau frumosi, stralucitori, plini de succes si au tinut mult timp primele pagini ale ziarelor din toata lumea cu mult inaintea cuplurilor gen TomKat sau Brangelina!
Este vorba de cuplul-emblema a anilor 60, Elisabeth Taylor si Richard Burton, cel care a magnetizat atentia intregii lumi.

S-au intalnit pe platoul de filmare al super-productiei „Antoniu si Cleopatra” si nu au incercat sa isi ascunda nici o clipa pasiunea care ii cuprinsese.

Richard Burton Elizabeth TaylorAtunci cand a intalnit-o prima oara Richard a intrebat-o: „Ti-a spus cineva cat esti de frumoasa?”
Numai ca era o problema! Amandoi erau casatoriti!
Burton cu producatoarea Sybil Williams, in timp ce Elisabeth era deja la cel de-al patrulea mariaj.
Insa nimic nu poate sta in calea unor asemenea sentimente.

Si ce dovada mai puternica putea fi decat descrierea poetica pe care Richard Burton o va face celei care ii patrunsese in inima:
„Pe scurt, ea era prea mult pentru mine…Acei ochi imensi albastri-violeti…cu o lucire ciudata…Miliarde de ani au trecut, civilizatii au aparut si s-au stins in vreme ce acele lumini cosmice din privirile ei ma examinau.”

Dar nici Elisabeth nu ascundea nici o clipa ce Richard era iubirea vietii ei:
„Il iubesc pe Richard Burton cu fiecare fibra a sufletului meu, dar nu putem fi impreuna”
Insa in inimile lor au fost impreuna pentru totdeauna.
S-au casatorit in prima data in 1964 iar o dovada a dragostei lui Richard Burton pentru frumoasa cu ochi albastri-violeti au fost si darurile pe care i le-a facut: nimic nu era prea scump pentru iubirea lui asa ca in 1968 i-a daruit un inelul cu diamant Krupp pe care ea l-a purtat pana la sfarsitul vietii ei.
La cea de-a 40-a aniversare Richard Burton i-a daruit un alt diamant celebru, diamantul Taj Mahal, rosu, in forma de inima pe care erau incrustate cuvintele „Iubirea este eterna”.

Aveau sa divorteze in 1974 iar apoi la cateva luni sa se recasatoreasca. Insa cel de-al doilea mariaj nu a durat decat un an.
De-a lungul relatiei lor au jucat in mai multe filme, printre care si in pelicula castigatoare a 5 Oscaruri „Cui e frica de Virginia Woolf?” despre care se spune ca ar fi semanat izbitor cu destinul lor impreuna.

Cristina Toma

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.