Cele mai eficiente alimente pentru memorie

brain27032014Nutriţia joacă un rol deosebit de important asupra capacităţii noastre cognitive, prin urmare, dacă ne dorim să avem o memorie bună, precum şi o putere de concetrare sporită, atunci ar trebui să consumăm, cât mai des, anumite alimente bune pentru memorie. La fel ca orice organ din corpul uman, creierul are la rândul său nevoie de anumite substanţe naturale pentru a lucra la capacitatea sa maximă.

Consumul alimentelor sănătoase poate îmbunătăţi foarte mult memoria şi capacitatea de concentrare ale unui om. Cele mai eficiente alimente pentru memorie sunt, în general, cele care conţin grăsimi sănătoase, precum peşte gras sau nucile şi seminţele. Fructele de pădure se numără şi ele printre cele mai bune alimente pentru memorie. De exemplu, afinele au capacitatea de a ne proteja creierul împotriva procesului de oxidare a celulelor din cauza stresului.

Mai mult decât atât, fructele de pădure ne ţin departe de boli precum demenţa sau sindromul Alzheimer. Încă un aliment deosebit de important pentru îmbunătăţirea memoriei este peştele gras, deoarece carnea acestuia este bogată în grăsimi de tipul Omega-3. Astfel, pentru a ne proteja neuronii de bolile cognitive, putem consuma de circa trei ori pe săptămână sardine, hering sau macrou.

O altă modalitate prin care putem să ne ajutăm creierul este să consumăm circa 30-40 de grame zilnic de nuci, alune, fistic sau diverse seminţe, cum ar fi cele de floarea soarelui sau de susan, aceste tipuri de seminţe numărându-se printre cele mai bune alimente pentru memorie.

Fructele de avocado sunt mai degrabă recunoscute pentru îmbunătăţirea sistemului cardio-vascular, însă datorită acestui lucru ele sunt indirect benefice şi memoriei. O tensiune arterială normală şi o circulaţie sangvină bună ajută creierul să primească oxigenul necesar pentru celulele sale.

Orice tip de salată, precum şi spanacul sau alte legume cu frunze verzi sunt alimente deosebit de importante pentru prevenirea problemelor cognitive, fiind considerate unele dintre cele mai bune alimente pentru memorie.
Bogate în fibre şi vitamina E, cerealele integrate au capacitatea de a ajuta creierul şi de a preveni totodată afecţiunile cardiace.

Datorită capacităţii sale de a fi un stimulent pentru creier, cafeaua poate aduce beneficii concentrării, este drept, pe o perioadă mai degrabă temporară. De asemenea, dacă este consumată cu moderaţie, şi ciocolata se încadrează în topul celor mai bune alimente pentru memorie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.