Reabilitarea Bulevardului Liviu Rebreanu blocată de votul consilierilor municipali

lucrari_liviu_rebreanuBulevardul Liviu Rebreanu a fost reabilitat pe jumătate, iar termenul de predare a fost amânat cu mai bine de doi ani. Cauza acestei situații este aceea că, la nivelul Consiliului General al Municipiului București, există nelămuriri privind exproprierile necesare pentru continuarea lucrărilor.

Astfel, la demararea lucrărilor, suma cerută de către Direcția de Transporturi și Infrastructură pentru exproprieri era de aproximativ opt milioane de lei. Într-o fază ulterioară, aceasta a fost redusă la șase milioane de lei. Consilierii municipali se tem de faptul că proprietarii ce ar urma să fie expropriaţi i-ar putea acționa în instanță.

Practic, din Bulevardul Liviu Rebreanu, ar mai fi de reabilitat doar 500 de metri. Dar, pentru a putea face acest lucru, municipalitatea ar trebui să exproprieze aproximativ 3000 de metri pătrați de terenuri private. Proiectul de hotărâre privind aprobarea exproprierilor s-a aflat aproape un an de zile pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General, dar nu a fost adoptat de consilierii municipali.

Conform șefului Direcției de Infrastructură și Transporturi a Primariei Capitalei, Ion Dedu, singura modalitate de a debloca lucrarea ar fi adoptarea proiectului de hotărâre privind exproprierile de către Consiliul General. Acest proiect de hotărâre se află și pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de mâine. Rămâne să vedem dacă el va reuși să întrunească un număr suficient de voturi pentru a fi adoptat.

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.