Spectacol la Rasnov la Cupa Mondiala de sărituri cu schiurile!

La Râşnov a inceput ziua a doua a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile – feminin!
La competiție participa 39 de sportive din 12 tari.

Sara Takanashi din Japonia a reuşit să obţină victoria astăzi la Râşnov cu o săritură de 95 de metri în urma căreia a obţinut 121,4 puncte.
Locul al doilea a fost obţinut de Nita Englund din SUA care a sărit 94 de metri şi obţinut 118, 3 puncte.
Podiumul a fost competat de Daniela Iraschko-Stolz din Austria, câştigătoarea de ieri care a sărit 91,5 metri şi a obţinut 116,9 puncte.

copii-ski-munteCea mai lungă săritură din concurs a fost a Evei Pinkelnig din Austria care a sărit 96 de metri. A avut însă vânt mai favorabil decât concurentele ei şi astfel i-au fost scăzute mai multe puncte.
Eva deţine şi noul record al trambulinei de 101 metri, stabilit vineri în sesiunea de antrenamente.

Manşa a doua a competiţiei a fost anulată, iar rezultatele finale au rămas cele obţinute după o singură săritură. Fetele nu au mai putut sări a doua oară, aşa cum se întâmplă de obicei într-o astfel de competiţie şi cum s-a întâmplat şi sâmbătă la Râşnov. Vântul a fost cel care a dus la anularea manşei finale.

In ciuda vantului si a ninsorii peste 2000 de perosane asista la aceasta ora la competitia internatională de sarituri ski de la Rasnov. Se pare că Sara Takanashi,câştigatoarea cupei mondiale de anul trecut şi castigatoarea ambelor etape de anul trecut de la Rasnov,separe ca vrea sa-si ia revansa pentru ziua de ieri in fata austriecei Daniela Iraschko-Stolz, care în acest moment se află pe locul trei.

Gerul de afară şi mai ales vântul au pus probleme organizatorilor, fiind nevoie de amânarea şi mai apoi de întreruperea competiţiei.
Spectatorii veniţi în număr mare nu s-au descurajat însă. Oamenii s-au încălzit dansând, iar unii dintre ei s-au urcat chiar pe dealuri pentru a le vedea pe săritoarele cu schiurile.

Din pacate săritoarele din România nu au obţinut rezultate foarte bune.
Bianca Ştefănuţă a sărit doar 58 de metri, iar Daniela Haralambie a sărit 74,5 metri.

Autor: Liliana Popa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.