Noi restricții de circulație la Piața Sudului

Piata Sudului4În acest moment au fost turnați pereții mulați, care vor asigura susținerea pasajului rutier subteran de la Piața Sudului, în proporție de 40%. Au fost turnați și pereții unuia dintre cele două pasaje pietonale care vor subtraversa Șoseaua Olteniței, potrivit șefului Direcției de Infrastructură și Transporturi a Primariei Capitalei, Ion Dedu.

Acesta a explicat că se află în pregătire o întrerupere de circulație mai importantă, pentru a pune la dispoziția constructorului zona în care se vor realiza lucrările de deviere de rețele edilitare, dar şi lucrările la pasaj, spre Niţu Vasile.

Se va menține actuala soluție pentru cei care vin dinspre Niţu Vasile către Calea Văcărești, dar va fi restricționat traficul pe strada Niţu Vasile, dinspre Șoseaua Olteniței, către Bulevardul Alexandru Obregia.

Pentru preluarea fluxului de mașini din zona respectivă, va fi instituit un sistem de sensuri unice, pe străzile Marţisor și Păduroiu . Dedu spune că, astfel, se va asigura aceeași capacitate de trafic pentru cei care vin dinspre centru către Berceni.

Și transportul public va suferi modificări. Va fi întreruptă linia tramvaiului 11, care circulă pe Șoseaua Olteniței. Aceasta va fi înlocuită cu autobuze, pe perioada desfășurării lucrărilor. Restricția de circulație va dura numai până în luna iunie, ne dă asigurări șeful de la Infrastructură și Transporturi.

 

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.