Spectacole de teatru în cafenele

teatru radiofonicSpectacolele de teatru au iesit din teatrele consacrate si si-au construit scene in cafenele.
Godot Cafe, La Scena, Green Hours sunt cele mai consacrate cafenele din capitala unde spectacolele de teatru isi au locul. Desigur nu lipsesc concertele, expozitii si lansari de carte.

Godot Cafe are fizionomia unui teatru clasic unde gasesti scena cu cortina ridicata sau lasata si cu pianul ca element de decor principal.
Aici au loc in fiecare seara reprezentatii a unor actori tineri cu productii proprii, de la comedii in stilul Woody Allen, la ironii ale ipostazelor anului contemporan. De asemenea au loc specacole de stand-up comedy, concerte, proiectii de film, expozitii, lansari de carte.
Nume consacrate ca Vlad Ivanov, Anca Sigartau, Ada Milea, Florin Piersic Jr., Zdob si Zdub, Suie Paparude, The Amsterdams, Marius Mihalache au urcat pe scena de la Godot Cafe.
Aceasta se afla pe strada Blanari, numarul 14.

La Green Hours ai un program diversificat: proiectii de film, concerte de muzica live, expozitii si targuri, spectacole de teatru. Se afla printre primele cluburi din Romania care au promovat conceptul de teatru independent si primul care a organizat festivalul de Teatru Independent.
Marius Manole, Maria Buza, Dorina Chiriac sunt doar cateva nume sonore a scenii romanesti de teatru care au avut un impact in viata clubului.
Spectacolele de teatru au loc lunea, miercurea si uneori in week-end.
Green Hours este situat pe Calea Victoriei, numarul 120.

Clubul La Scena are aerul si farmecul Bucurestiului din perioada interbelica cu atmosfera unui conac boieresc. Aici regasesti piese de teatru, scenografie cu un meniu interesant cu preparate numite dupa spectacolele jucate in acest loc: „Eu, tu si Costica”, „Ziua in care nu s-a intamplat nimic” etc.
Pe scena clubului au jucat actori precum Victor Rebengiuc si Claudiu Bleont. Cateva dintre piesele de teatru pe care le poti vedea sunt: „5 acte de dragoste”, „Teatru sport”, „Iubiri inaccesibile”, „Girl Gone”, „Un cuplu ciudat”.
Clubul La Scena este situat pe Calea Calarasi, numarul 55.

Fie ca doresti o cafea si o lansare de carte ori un pahar de vin si o piesa de teatru la aceste trei locatii vei gasi ce cauti.

Text: Andra-Elena Radu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.