Solowheel, un nou mijloc de transport!

solo11Internetul a revolutionat modul prin care comunicam si facem schimb de informatii. Odata cu acesta potopul de noi tehnologii au intrat in viata noastra, inclusiv Solowheel.
Aceasta inventie ne ajuta sa reducem emisiile de poluare prin care ajutam mediul, avand un motor electric care nu polueaza in timpul deplasarii.

Solowheel a fost inventat de Shane Chen care a visat sa creeze cel mai simplu mod de transport. Acesta a prezentat primul prototip Solowheel in septembrie 2010 la Expo Bike in Las Vegas, Nevada.
Compania fondata de acesta in anul 2003, Chen Inventist Inc., dezvolta mai multe idei de masa si inventii, precum Solowheel si Hovertrax.

In anul 2012 primul brevet pentru Solowheel a fost obtinut, iar din acel moment inca trei au mai fost emise in S.U.A si in alte tari.
Pozitia monociclului este verticala fiind obtinuta cu ajutorul giroscoapelor montate iar functionarea lui necesita echilibru. Pentru a frana te apleci inapoi iar pentru accelerare tot ce trebuie sa faci este sa te apleci inainte.

Solowheel-ul are o baterie litiu-ionica si a fost proiectat pentru a fi un mijloc de transport simplu, portabil, comod si care reduce efectele negative asupra mediului. Prin urmare, acesta este doar o roata si nimic altceva cu un design creativ.

Cantareste 9 kg si atinge viteze maxima de 19 km/h, putand fi pus fara problema langa birou sau langa scaunul de la cafeneaua unde te intalnesti cu prietenii. Un dezavantaj este acela al lipsei de miscare, fiind un factor negativ pentru sanatatea ta.
Solowheel poate fi achizitionat in jurul sumei de 1932 €.
„Fi parte din acesta schimbare.” Este motto-ul produsului.

Text: Andra-Elena Radu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.