„Ultracentrul” Bucurestiului nu atrage investitorii in apartamente

In timp ce regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov,  in ansamblul ei, este in fruntea dezvoltarilor de locuinte, in zona ultracentrala a capitalei se construiesc foarte putine apartamente noi , afirma site-ul arenaconstruct.ro.

In 2011 si pana in prezent doar 242 de apartamente noi au fost livrate in perimetrul cuprins între Universitate, piata  Romană, Cișmigiu și Grădina Icoanei.

Stocul de unități disponibile spre vânzare a fost suplimentat recent cu alte 84 de apartamente, din cadrul a trei proiecte care vor fi livrate anul acesta. Pretul acestor apartamente incepe de la 2.300 de euro pe metru pătrat util plus TVA.

Deşi cele trei proiecte au fost scoase la vânzare, un singur apartament s-a tranzacționat până acum.

Principalele motive pentru care apartamentele noi din ultracentrul Bucurestiului se tranzacționează dificil sunt reprezentate de caracteristicile zonei: intrucât aici există foarte puține terenuri și au dimensiuni mici, blocurile noi sunt înghesuite, iar apartamentele au vederi obturate.

Totodată, blocurile noi au un număr mic de locuri de parcare, mai precizeaza arenaconstruct.ro

Prin comparatie, Regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov este una dintre cele două regiuni din ţară în care numărul de autorizaţii emise pentru clădiri rezidenţiale a crescut anul trecut faţă de 2013, iar creşterea este impresionantă.

În anul 2014 faţă de 2013 Bucureşti-Ilfov au fost emise cu 1.241 mai multe autorizaţii pentru clădiri rezidențiale (blocuri și case).

Cealalta regiune in care imobiliarul de simte bine este Nord-Vest, unde numarul autorizatiilor de constructie a crescut cu 280 anul trecut fata de 2013.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.