Bani pentru sectoarele sărace ale Capitalei

Lei romanesti - baniBanii din impozitul pe venit trebuie să meargă către sectoarele sărace ale Bucureștiului, spune Bogdan Georgescu, liderul majorității din Consiliul General.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de mâine se află și un proiect de hotărâre privind repartizarea cotelor defalcate din impozitul pe venit către cele șase sectoare ale Bucureștiului.

Șeful majorității din Consiliul General, Bogdan Georgescu, spune că, inițial, distribuirea acestor cote defalcate a pornit de la principiul de a echilibra bugetele sectoarelor mai sărace. De-a lungul timpului, interesele politice sau ale celor din conducerea Primăriei Capitalei au dus la o împărțire inechitabilă a acestor bani.

Astfel, s-a ajuns ca proiectul de hotărâre propus pentru mâine să prevadă distribuirea unor sume aproape egale Sectorului 1, care are un buget de aproximativ 14 mii de miliarde de lei vechi și Sectorului 5, al cărui buget este de circa 3 mii de miliarde de lei vechi, explică Georgescu.

El a mai spus că, în calitate de lider al majorității din Consiliul General, consideră că banii trebuie să meargă către Sectoarele 4 și 5, care au bugetele locale cele mai mici. Așadar, consilierii municipali ai majorității vor vota pentru modificarea, în acest sens, a proiectului de hotărâre privind distribuirea cotelor defalcate din impozitul pe profit.

Șeful majorității din Consiliul General, Bogdan Georgescu:

 

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.