Orele de religie – opţionale pentru elevi

religie - scoalaElevii vor studia religia doar pe baza unei cereri. Părinţii acestora vor solicita în scris dacă doresc includerea materiei în programa şcolară. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Măsura va intra în vigoare din luna septembrie, a precizat ministrul.
„Conform legii, hotărârea Curții Constituționale intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial, dar nu poate produce efecte retroactiv. Drept urmare, din septembrie 2015, orele de religie sunt obligatorii pentru Ministerul Educației și pentru școli și opționale pentru elevi. Deci, în noul an școlar, elevii vor trebui să facă opțiuni cu privire la participarea la orele de religie. Diferența față de anul trecut este că atunci au făcut opțiuni în care au precizat în mod expres cei care nu vor să facă religia, iar de anul viitor vor face opțiuni cei care vor să facă religia”, a declarat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Deocamdată, directorii de şcoli nu comentează această decizie.
Ei precizeza totuşi că vor întâmpina câteva probleme oranizatorice, cum ar fi plasarea orei de religie în orarul elevilor sau stabilirea numărului de profesori.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.