Un nou drog a intrat pe piața românească

Un nou drog a intrat pe piaţa românească. Este vorba de o formă de cocaină extrem de periculoasă, deoarece creează uşor dependenţă. Oamenii legii din Capitala au prins recent un cetăţean libanez care avea asupra lui 250 de grame din acest drog, pe  care a încercat să le vândă unui ofițer sub acoperire. Traficantul a declarat, la audieri, că stupefiantele au fost aduse din America de Sud.

Noul drog este foarte întâlnit pe piaţa americană, ca o variantă mai ieftină la cocaina clasică. Autoritățile române sunt îngrijorate și de apariția unui nou drog din categoria etnobotanicelor. Este vorba de o combinație de substanțe foarte periculoase produse de dealeri acasă, dintr-un amestec de îngrășământ, otravă pentru șoareci, acetonă și ceai de plante.

Autoritățile au intrat în alertă după ce, în ultimele două săptămâni, peste 50 de tineri din mai multe județe ale țării au ajuns în stare gravă la spital, după ce au consumat acest tip de stupefiante. Reprezentanții Biroului Antidrog spun că traficanții se duc în apropierea școlilor și vând primele doze la un preț foarte mic, sau le împart gratuit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.