VIDEO: Un nou incident între iubitorii de animale și angajații ASPA

La ora 10:00, două echipaje ASPA s-au deplasat pe strada Cercului din zona Armenească, Sectorul 2, pentru a raspunde unei reclamații cu privire la trei câini fără stăpân.

Când prinzătorii ASPA au coborât din mașini au fost atacați cu o drujbă aflată în stare de funcționare de un cetățean care dorea să împiedice prinderea animalelor.

A fost sesizată imediat Secția 8 Politie, iar polițiștii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Agresorul s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de tentativă de omor.

Coordonatorul de proiect ASPA, Razvan Băncescu spune că programul de 18 luni privind gestionarea câinilor fără stăpân, început în septembrie 2013, s-a încheiat, dar echipajele Autorității rămân la datorie, pentru că, pe străzile Bucureștiului, mai sunt încă circa 4000 de câini fără stăpân, iar în 28 de incinte private mai sunt aproximativ 300 de animale, nesterilizate şi neinregistrate.

Băncescu mai afirmă că prinzatorii ASPA sunt adevărați eroi, care și-au făcut datoria, indiferent de condițiile meteo și de presiunile psihice și atacurile fizice la care au fost supuși, aducând starea de normalitate pe străzile Bucureștiului, In ceea ce privește câinii fără stăpân.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.