Legea Big Brother

Legea securității cibernetice nu permite accesul la date care ţin de viaţa privată a persoanelor fără autorizarea prealabilă a unui judecător, susține Serviciul Român de Informații.
Din acest motiv temerile și speculaţiile manifestate în spaţiul public sunt lipsite de fundament real, spun reprezentanții SRI.
Potrivit actului normativ numai deţinătorii de infrastructuri cibernetice au obligația să pună la dispoziția autorităţilor date tehnice privind activitățile desfășurate la nivelul sistemelor de operare.
În această categorie nu intră persoanele fizice deţinătoare de echipamente IT&C.
Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, spune că dacă din evaluarea datelor tehnice obţinute preliminar rezultă necesitatea extinderii cercetărilor asupra unor echipamente aparținând unor indivizi, accesul la aceste echipamente se va realiza numai în baza unei autorizări eliberate de un judecător.
Legea securităţii cibernetice este necesară pentru a facilita adoptarea unor măsuri corelate cu dinamica accelerată a agresiunilor de această natură, precizează Serviciul Român de Informații.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.