Anul 2014 a fost bun pentru artiştii români

4962286_music_xlargeCum anul 2014 s-a incheiat, Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti (CREDIDAM), a ogranizat o conferinta de presa prin care a anuntat clasamentul celor mai bine platiti artisti din Romania in urma celor doua repartitii anuale.

Fie ca vorbim de artisti de muzica pop, dance, rock sau de actori, sumele incasate de acestia reprezinta volumul difuzarii acestora pe radio, televiziune, cinema, internet, ambiental, copie privata, cablu.

Sumele sunt intre 130.000 de lei si 58.000, iar clasamentul arata cam asa.
Pe locul intai se afla Smiley, urmat apoi de Connecte-R, Mihai Margineanu, Matteo, Mihai Bobonete, Dan Danes (membru Fly Project), Tudor Ionescu (membru Fly Project), Andra, Loredana Groza, DJ Sava, Lora, Holograf.

In ceea ce priveste sumele incasate de actori, Carmen Tanase spune ca „se discută numai despre actorii care apar în seriale TV şi în reclame. Ei nu sunt foarte mulţi, sunt puţini, iar la teatru, din păcate, apariţia la teatru nu are cum să se contorizeze. Deci, ei sunt destul de puţini cei care apar la TV, în comparaţie cu cei care sunt pe piaţă acum. Sumele nu sunt foarte mari, comparativ cu muzica, sunt mult mult mai mici, seriale nu prea mai sunt, sunt redifuzări care se plătesc mult mai puţin decât o primă difuzare”, conform site-ului urban.ro
Text: Elena Manuela Ionescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.