Trei dintre suspecții atentatului din Paris au fost identificați

suspectiTrei dintre suspecţii atentatului din Paris, între care doi fraţi, au fost identificaţi de poliţie, potrivit unor surse apropiate dosarului. Pe numele lor a fost emis un mandat internațional de urmărire.

Cei doi frați au în jur de 30 de ani și sunt activi în cercurile islamiste, iar unul dintre ei a fost condamnat în trecut pentru participare la o filieră ce trimitea combatanţi în Irak. Un presupus complice al celor doi s-a predat. Poliţia franceză a difuzat un apel cu fotografiile celor doi fraţi căutaţi, avertizând că e posibil sa fie înarmaţi şi periculoşi.

Autoritățile franceze au decretat zi de doliu național în memoria celor 12 oameni uciși ieri la Paris, în urma unui atentat terorist comis asupra redacției unui ziar.

Comunitatea internaţională a condamnat atacul și în majoritatea ţărilor occidentale a fost ridicat nivelul de alertă antiteroristă.
În România, autorităţile au decis că nu este nevoie de o ridicare a nivelului ‘Precaut’, întrucât în acest moment riscul de producere a unui atac terorist este scăzut.
La Bucureşti, în faţa Ambasadei Franţei, aseară au fost depuse flori şi au fost aprinse lumânări.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.