Elvis Presley ar fi împlinit astăzi 80 de ani

elvis presley„The King of  rock ‘n’ roll” ar fi împlinit astăzi 80 de ani… Elvis Aaron Presley s-a născut în Tupelo, Mississippi, pe 8 ianuarie 1935. De mic cânta în corul bisericii împreună cu familia, muzica și predicile înrădăcinându-se adânc în modul de a gândi al muzicianului.

Prima apariție pe scenă a avut loc la vârsta de 10 ani, când a cântat „Old Shep” la un concurs de tinere talente organizat în Tupelo, cu ocazia târgului Mississippi-Alabama Fair and Diary Show, câștigând premiul al doilea. În acelaşi an, a primit în dar și prima chitară.

Artistul s-a făcut cu adevărat auzit când a lansat versiunea „That’s all Right” la un post din Memphis în 1954. De atunci a urcat pe primele locuri în topuri.

A urmat apoi perioada hollywoodiană cu numeroase apariții în filme care au avut încasări de milioane de dolari, pasiunea lui pentru karate, adâncirea progresivă în infernul dependențelor și megalomania. În 1977, la 42 de ani, Elvis Presley a murit.

Artistul rămâne în istoria muzicii cu hituri precum „In the Ghetto”, „Suspicious Minds”, „Don’t Cry Daddy”, sau „Can’t Help Falling In Love”.
În fiecare an, mii de fani vin în pelerinaj și aprind lumânări pentru „The King” la Graceland, ale cărei porți sunt străjuite de cele două avioane private ale lui Elvis scoase recent la licitație.

Lasă un răspuns