Site-ul Primăriei București va costa 1 milion de euro!

computer-shutterstockPotrivit portalului de licitații publice e-licitatii.ro, Municipalitatea este dispusă să plătească 4,8 milioane de lei, adică 1 milion de euro, pentru un nou site pe internet. Data limită pentru evaluarea ofertelor este 16 martie 2015, iar contractul, odată semnat, se va derula pe o durată de 14 luni.

Noul portal al Primăriei Capitalei va cuprinde informații despre București dar va prezenta și activitățile Municipalității. El va include pagini de prezentare pentru Consiliul General al Municipiului București și pentru cele 40 de administrații și autorități de interes local din subordinea acestuia, cât și pentru cele șase primării ale sectoarelor Capitalei. Aceste pagini vor conține și link-uri către site-urile instituțiilor de interes local respective, care au fost și ele realizate tot din bani publici.

Noutatea absolută a noului site este aceea că el va fi proiectat astfel încât să permită integrarea unui modul de plăți on-line, mai ales pentru taxele locale și pentru amenzi. De asemenea, prin intermediul noului site, cetățenii vor putea depune on-line documente, in relația lor cu diverse direcții și administrații ale Primariei Capitalei, astfel încât să nu mai fie nevoiți să facă drumul până la registratura din Bulevardul Regina Elisabeta.

O altă noutate va fi aceea că informațiile de pe noul portal vor fi disponibile și în limba engleza, iar o parte dintre informațiile prezentate pe paginile principale vor fi traduse în alte cinci limbi de circulație internațională.

Caracterul „democratic” al site-ului va fi asigurat de un forum, moderat de către un angajat al Municipalității.
Noul portal va dispune și de un „newsroom”, unde vor fi postate comunicate de presă, anunțuri și galerii multimedia.
Sperăm că, după cheltuirea unui milion de euro, măcar modulele de plăți și de depunere de documente on-line să funcționeze, pentru ca cetățenii să nu mai bată drumurile până la registraturi și casierii și să nu își mai piardă timpul pe la cozi.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.