Primarul Capitalei se declară nemulțumit de ritmul consolidărilor

Oprescu-CGMBEdilul Șef a spus că, în ultimii șase ani, au fost consolidate doar 38 de clădiri dintre cele incadrate în clasa întâi de risc seismic. Oprescu a precizat, însă, că este vorba despre imobile mari, cu peste 100 de apartamente.
Cât privește ritmul consolidarilor, Primarul General s-a declarat nemulțumit și a afirmat că principalul impediment il reprezintă legislația în domeniu, care cere consimțământul tuturor proprietarilor din imobil pentru consolidare.

El a declarat că se va adresa, din nou, atât Guvernului, cât și Parlamentului, pentru a trage un semnal de alarmă și a cere modificarea legislației privind consolidarea, măcar in ceea ce privește clădirile din clasa întâi de risc seismic, in sensul eliminării obligativității acordului tuturor proprietarilor din imobil.

Pe de altă parte, Oprescu a mai explicat că, anul trecut, au existat și constrângeri bugetare. Astfel, din cei 5,3 milioane de lei prevăzuți in bugetul Municipalității pentru consolidări, la rectificarea bugetară, au fost tăiați 4,6 milioane de lei, astfel încât au fost cheltuiți, in acest scop, doar 700 mii lei, din bugetul Primăriei Capitalei. Această diminuare a atras după sine și diminuarea corespunzătoare a fondurilor alocate de către Ministerul Dezvoltării, pentru consolidare.

Primarul Capitalei a dat asigurări că se desfășoară, in continuare, lucrările de consolidare începute și că, odată cu finalizarea acestora, va demara consolidarea unor noi imobile.

 

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.