Ortodocşii pe rit vechi sărbătoresc astăzi Crăciunul!

Craciun-Revelion-Rit-Vechi-Cu acest prilej, la Moscova, dar şi în alte oraşe din ţară sunt organizate evenimente consacrate Naşterii Domnului. Programe sportive şi culturale vor avea loc în toate parcurile din capitala rusă. Cu acest prilej, La Moscova va fi organizat un concurs al clopotarilor.

Patriarhia Moscovei şi a Întregii Rusii va primi doritorii în atelierele sale unde vor învăţa să confecţioneze Steaua de la Betleem, panglici colorate sau felinare din hârtie. Un show teatralizat despre naşterea lui Iisus Hristos este organizat astăzi la Moscova de Patriarhie.
Vor mai fi organizate Concursuri sportive – „Tragerea de funie”, vor fi proiectate filme vechi despre Crăciun.

Ruşii din Moscova vor sărbători Crăciuniul în stil popular, cu dansuri tradiţionale ruseşti, ceastuşka, şi colinde, iar fierarii cu o mână pe toiag şi alta pe ciocan vor bate fierul rece al nicovalei şi vor manevra fierul încins, pentru a face demonstraţii publicului curios. Vor avea loc concursuri de construit oameni de zăpadă. Potrivit sondajelor realizate de sociologii ruşi, majoritatea locuitorilor Moscovei petrec sărbătorile de Crăciun în oraş.

De asemenea, sute de turişti moldoveni, ucraineni şi ruşi se află în această perioadă în staţiunile de pe Valea Prahovei pentru a celebra Crăciunul pe stil vechi. Chiar dacă numărul lor este în scădere faţă de alţi ani, prezenţa turiştilor străini le permite hotelierilor prahoveni să prelungească perioada de vacanţă.

Chiar dacă numărul lor este în scădere faţă de alti ani, prezenta turistilor străini le permite hotelierilor prahoveni să prelungească perioada de vacantă.

In 2008, aproximativ 6 mii de astfel de turisti soseau pe Valea Prahovei, anul trecut si anul acesta vorbim numai de câteva sute.
Hotelierii au pregătit pachete speciale cu preturi între 85 de euro de persoană si aproape 1.000 de euro în care sunt incluse cazarea, mesele festive, intrările la spa si surprizele din sacul lui Mos Crăciun.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.