Procurorii continuă anchetarea accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol

accident siutghiolProcurorii care anchetează accidentul aviatic produs pe lacul Siutghiol din judeţul Constanţa au solicitat instituţiilor abilitate documente privind nivelul de echipare al elicopterului, precum şi modificările aduse aeronavei după intrarea în serviciul SMURD.

Procurorii au mai solicitat ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să înainteze Secţiei Parchetelor Militare, în format electronic, datele aflate în evidenţa acestei instituţii cu privire la apelurile telefonice de anunţare a catastrofei aviatice din 15 decembrie 2014, precum şi identificarea, în vederea audierii, a tuturor persoanelor care au cunoştinţă despre împrejurările producerii accidentului aviatic, inclusiv în ceea ce priveşte modul de acţiune al echipelor de salvare a victimelor.

De asemenea, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa s-a solicitat raportul de analiză a intervenţiei privind accidentul aviatic, precum şi datele de identificare ale tuturor angajaţilor care au participat la operaţiunile de salvare a victimelor.

Procurorii au mai dispus transmiterea către Biroul Federal German pentru Investigaţii Aeronautice a tuturor dispozitivelor din elicopter pe care au fost stocate datele referitoare la parametrii de zbor ai aeronavei, în vederea extragerii acestor date, cu scopul final de a stabili modul de evoluţie al acestei aeronave în timpul misiunii de zbor.

O altă solicitare a procurorilor vizează efectuarea unei reconstituiri, pentru stabilirea modului de propagare pe lacul Siutghiol a strigătelor de ajutor provenite de la o persoană aflată pe luciul de apă, la o distanţă de aproximativ 314 – 315 metri de mal, ‘respectiv de înregistrare a acestor strigăte cu ajutorul unui telefon mobil, identic cu aparatul folosit de către un martor, în aceleaşi condiţii şi împrejurări în care acesta din urmă a efectuat înregistrarea din 15 decembrie 2014’.

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord – doi piloţi de la Inspectoratul General de Aviaţie şi două cadre medicale ale SMURD Constanţa – s-a prăbuşit pe 15 decembrie în lacul Siutghiol. Toţi membrii echipajului au murit în urma accidentului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.