Bucureştiul – o viitoare atracţie turistică

Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, muzeele şi zona verde din Bucureşti vor fi promovate în străinătate, a declarat Călin Ile, vicepreşedintele asociaţiei pentru promovarea turismului în Capitală.

Palatul ParlamentuluiEl a explicat că îşi doreste promovarea aspectelor culturale ale oraşului şi a influenţei comunismului asupra stilului de viaţă. Acesta crede că, în prezent, cel mai important punct de atracţie pentru străini este reprezentat de modul în care trăiesc bucureştenii şi că românii sunt prietenoşi şi mulţi dintre ei vorbesc limbi străine.

„Putem promova viaţa culturală, Festivalul Enescu, arhitectura şi istoria oraşului, împrejurimile Bucureştiului şi multe altele. Toate însă trebuie asamblate de către specialişti, iar acest lucru se va întâmpla în curând”, a declarat Călin Ile.

Potrivit datelor Institutul Naţional de Statistică, în structurile de cazare din Bucureşti au înnoptat în 2013 aproximativ 1,32 milioane de persoane, dintre care aproape 600.000 de străini, mai mult decât oraşele Constanţa (436.500 turişti), Braşov (396.300 turişti), Timişoara (224.400 turişti) şi Sibiu (222.800 turişti) împreună şi de două ori mai mulţi faţă de întreg litoralul.

Asociaţiile din turism estimează că dintre străini 70% sunt oameni de afaceri, veniţi la diverse conferinţe sau congrese, iar 30% au venit efectiv pentru turism.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.