Toate maşinile Poştei Române sunt dotate cu GPS

gps (1)Toate maşinile Companiei Naţionale Poşta Română au, începând de astăzi, echipamente de monitorizare GPS. Aproape 800 de maşini sunt echipate cu astfel de module, în urma unei investiţii de aproximativ 400.000 de euro.

Fiecare autovehicul monitorizat, din cele 796 din categoria autoutilitare, va avea câte un modul GPS şi echipament CANBUS, prin care se vor colecta date privind poziţia şi viteza autovehiculului, dar şi parametrii de funcţionare, aşa cum sunt monitorizaţi pe computerul de bord.

Dintre acestea, 390 de autoutilitare destinate transportului de valori vor fi dotate cu butoane de panică şi vor fi dispecerizate printr-un serviciu special autorizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Prin acţionarea acestor butoane, în caz de atac, va fi alarmat dispeceratul de serviciu al Poliţiei conectat la 112.

Introducerea sistemului GPS va reduce cheltuielile Poştei Române generate de consumul de carburanţi, pe cele cu plata orelor suplimentare ale şoferilor, dar şi pe cele cu reparaţiile, prin controlul vitezei de deplasare – se precizează într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.