Recomandări din partea autorităților: Populația din sudul țării trebuie să evite circulația în noaptea care urmează

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben şi cod portocaliu de ninsori, viscol, precipitaţii şi polei, valabilă în nordul, centrul, sudul şi estul ţării, începând de duminică seara până luni seara, la ora 20:00.

Codul portocaliu de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei este valabil în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

În aceste zone, în a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 40 – 50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Vicepremierul Gabriel Oprea a recomandat populației din zona de sud a țării să evite circulația în cursul nopții de duminică spre luni, în condițiile în care se anunță viscol puternic.

„De la noapte va urma un alt val de ninsori și viscol puternic, fiind emisă de curând o avertizare de Cod portocaliu pentru județele Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Prahova, Dâmbovița, Ialomița și Argeș. Prima recomandare pe care o avem de transmis populației din zona de sud a țării — Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei — este de a evita circulația în această noapte.

În situațiile absolut necesare, recomandăm conducătorilor auto care pleacă la drum să aibă carburant suficient, să aibă o rezervă de hrană, de apă, pentru că există riscul apariției unor blocaje în trafic”, a afirmat Oprea la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică la sediul MAI.

Vicepremierul a adăugat că în ultimele 24 de ore forțele MAI s-au mobilizat astfel încât nu s-au înregistrat „persoane izolate din cauza zăpezilor sau persoane dispărute” și nici nu s-a impus închiderea unor drumuri naționale sau județene.

Oprea le-a cerut subalternilor din minister și autorităților locale să rămână mobilizate pentru deszăpezire, dar și pentru a combate posibilele efecte ale viscolului care se anunță.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.