Avertizare METEO COD GALBEN de VISCOL: Şoferii să nu pornească la drum fără a verifica starea traseului

Poliţia Rutieră va fi în stradă în aceste zile, pentru a oferi sprijin conducătorilor auto şi pentru a lua măsurile necesare în cazul în care situaţia meteo impune închiderea unor secţiuni de drum afectate de viscol.

La nivel naţional, în această perioadă, acţionează, în medie, 1.600 de poliţişti rutieri. La aceştia se adaugă aproximativ 7.000 de poliţişti de la structurile de ordine publică.

Şoferii nu trebuie să pornească la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi trebuie să evite deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, recomandă Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în contextul atenţionării de viscol care intră în vigoare vineri seară.

Totodată, Poliţia Rutieră va transmite periodic informări cu privire la starea drumurilor şi, acolo unde sunt probleme, va indica eventualele rute ocolitoare.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

În cazul în care se va impune închiderea unor secţiuni de drum, autorităţile locale trebuie să fie în măsură să asigure spaţii de cazare celor rămaşi blocaţi departe de casă din cauza viscolului.

Totodată, la nivel teritorial, autorităţile locale trebuie să aibă o situaţie cât mai exactă cu persoanele care au nevoi medicale speciale – femei însărcinate, bătrâni, dializaţi, astfel încât intervenţia în sprijinul acestora să se facă în timp util, a mai spus reprezentanta MAI.

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei, pentru 31 de judeţe din sudul, centrul, estul şi nordul ţării, valabilă de vineri seară până sâmbătă seară.

De duminică seară până luni noapte, aproape toată ţara, mai puţin colţul de nord-vest, respectiv 34 de judeţe, va fi sub cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.