Despăgubiri pentru moștenitorii victimelor accidentului aviatic de la Siutghiol

Moştenitorii celor decedaţi în urma prăbuşirii elicopterului SMURD vor primi 50.000 euro/persoană.
Totodată, Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne va încasa 5,42 milioane de euro în urma pierderii aeronavei.

Despăgubirile se vor face de firma la care era asigurat elicopterul, care s-a prăbușit în Lacul Siutghiol.
Suma asigurată pentru riscul CASCO se ridică la 5,42 milioane de euro, pentru riscul de răspundere civilă faţă de terţi la 120.000 euro. De asemenea, pentru deces sau invaliditate permanentă în caz de accident la se asigură suma de 50.000 de euro pentru fiecare persoană, menţionează compania.

elicopter SMURDElicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol, accident soldat cu 4 victime, trecuse recent de inspecţia tehnică, dar nu îndeplinea condiţiile pentru a opera pe mare.
Din acest motiv nu era echipat cu flotoare, potrivit analizei Ministerului Afacerilor Interne.

Temperatura apei din lac era de 2 grade Celsius, condiţie în care organismul uman supravieţuieşte cel mult 12 minute conştient şi 20 de minute ca supravieţuire generală, conform datelor prezentate de purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Aceasta a precizat ca instituţiile cu responsabilităţi de intrevenţie au acţionat conform procedurilor legale, dar timpul de reacţie a fost întârziat din cauza unor probleme tehnice.

O comisie de 14 specialişti coordonaţi de un procuror militar anchetează condiţiile în care s-a produs accidentul.

Primele decizii luate în acest caz vizează conducerile instituţiilor care coordonează situaţiile de urgenţă.
Ministrul Gabriel Oprea a dispus schimbarea din funcţie a sefului ISU Constanţa şi a propus demiterea Prefectului Judeţului Constanța.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.