Somonul de acvacultură e sănătos, spun norvegienii

Somonul de acvacultură poate fi consumat în orice cantităţi fără riscuri pentru sănătate, susțin autoritățile norvegiene.
Comitetul științific pentru securitate alimentară din Norvegia a publicat un raport din care reiese că acest pește poate fi prezent inclusiv în dieta femeilor însărcinate sau a celor care alăptează.
Studiul a fost efectuat la solicitarea guvernului din această țară, după numeroase critici aduse acestui aliment.
Pe baza unui raport precedent al aceluiaşi comitet științific, autorităţile de la Oslo recomandau până acum femeilor care aşteptau un copil să nu mănânce peşte gras; somon, păstrăv, macrou şi hering, decât de cel mult două ori pe săptămână.
Comitetul pentru securitatea alimentară susţine că se poate consuma un kilogram de somon de acvacultură în fiecare săptămână fără a exista riscul absorbirii unor cantităţi nocive de poluanţi, pentru ca a fost schimbat modul de hrănire a peștilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.