Romania, Bulgaria si Grecia se ajuta singure, dupa abandonarea South Stream

România, Bulgaria şi Grecia au cerut sprijinul Uniunii Europene pentru crearea unui nou coridor pentru gaze naturale între cele trei ţări, la o săptămână după ce Rusia a anunţat că renunţă la proiectul gazoductului South Stream, informează astazi agentia de presa DPA.

Cele trei ţări au afirmat într-o declaraţie comună, citata de DPA, că sprijină ‘dezvoltarea unui nou coridor vertical pentru gaze care să conecteze Grecia, Bulgaria şi România cu scopul de a asigura aprovizionarea bidirecţională neîntreruptă de gaze’.

‘Cele trei părţi fac apel la Comisia Europeană să sprijine iniţativa lor pentru o cooperare regională mai strânsă şi pentru promovarea proiectelor necesare pentru realizarea sa efectivă şi eficientă’, au anunţat cele trei ţări, referindu-se la ‘instrumente financiare’ ale UE.

Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică Maros Sefcovic a declarat că CE este pregătită să ia în considerare utilizarea fondurilor europene pentru a contribui la ‘o integrare mai bună şi solidă a sistemului energetic din aceste ţări în cadrul global energetic al UE

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.