Bucureşti FM îţi prezintă agenda evenimentelor culturale de luni, 8 decembrie

*  La Cinema Studio este prezentat de la ora 20, al III-lea film candidat pentru premiile LUX acordate de Parlamentul European:  drama slovenă „Duşmanul clasei” realizată de Rok Bicek. Intrarea e liberă.

* La Cinemateca Union are loc de azi cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului de Film Studenţesc „Geo Saizescu”. Programul zilei cuprinde:

– de la ora 16, primul grupaj al competiţiei de scurt-metraje;

– de la ora 19.30′, drama „Umilinţă”, debutul în lung-metraj al regizorului Cătălin Apostol, urmată de o discuţie cu acesta şi alţi realizatori ai filmului.

* Proiectul British Documentary continuă la Muzeul Ţăranului Român şi vă propune de la ora 19 filmul „Computerul vechi de 2000 de ani: mecanismul de la Antikythera” de Michael Beckham.

* Şi Documentay Mondays continuă la Centrul Ceh unde, de la ora 20, rulează „Pirating Pirates” în prezenţa lui David Čálek care a co-regizat filmul alături de Jakub Zahradníček.

În timpul călătoriei lor din Africa, ei descoperă că pentru unii somalezi vânzarea de poveşti despre piraţi a devenit o afacere de succes.

* La Sala Palatului, de la ora 20.30′ are loc un concert cu adevărat inedit al celebrului duo de virtuozi, 2Cellos. În ritmurile antrenante ale toboşarului Dušan Kranjc, hiturile clasice ale muzicii rock răsună de sub arcuşurile celor doi violoncelişti: Stjepan Hause din Slovenia şi Luka Šulić din Croaţia.

* La sala Mare a Ateneului Român, de la ora 18.30′ prof. Joseph Silk, membru al Royal Society, susţine conferinţa cu tema „De aici spre eternitate”.

* În Sala Studio a Teatrului de Comedie, Muzeul Naţional al Literaturii Române prezintă de la ora 18 a şaptea secvenţă a programului Serile de poezie şi jazz ale MNLR „Poezie. La Comedie!”.

Susţin recitaluri patru dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani: Bogdan Ghiu, Augustin Ioan, Doru Mareş şi Bogdan O. Popescu. Muzica este asigurată de Mircea Tiberian.

* Institutul Cultural „Balassi” al Ungariei vă invită de la ora 19 la spectacolul-lectură „Liliom – Viaţa şi moartea unui vagabond” de Molnár Ferenc. Citesc: Ionuţ Vişan, Sabrina Iaşchevici, Ştefana Ionescu Darzeu, Alin State, Corneliu Ulici, Ruxandra Maniu, Silviu Debu. Regia: Kovács Zsuzsánna.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.