Norvegia invinge Romania in primul meci la Campionatul European de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă duminică, la Debrecen, de campioana olimpică en-titre, Norvegia, cu scorul de 27-19 (16-7), în primul meci din grupa B a Campionatului European din Ungaria şi Croaţia.

Marcatoarele României au fost Neagu 7 goluri, Brădeanu 3, Ţăcălie 2, Ardean-Elisei 2, Băbeanu 2, Pintea 1, Perianu 1, Chiper 1 gol. Pentru Norvegia au înscris Oftedal 5 goluri, Kristiansen 4, Alstad 4, Loke 4, Koren 4, Herrem 3 şi Mork 3.

Duminică seară va avea loc şi cea de-a doua partidă din grupa B, între Danemarca şi Ucraina.

România va mai disputa partidele cu Danemarca, în 9 decembrie (ora19.15) şi cu Ucraina (11 decembrie, 19.15), ambele fiind transmise de TVR2.

Înaintea competiţiei, antrenorul Gheorghe Tadici declara că speră într-o clasare a echipei în primele opt.

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în faza celor două grupe principale, în care meciurile se vor juca între 13 şi 17 decembrie.

Primele două clasate în această fază vor juca semifinalele, în 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 – bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.