TVA-ul la carne nu scade

carneSindicaliştii din industria alimentară nu au ajuns ieri la nicio înţelegere cu autorităţile pentru reducerea TVA la carne şi produse din carne. Ei cer ca de anul viitor taxa pe valoarea adaugata sa fie de 5% fata de 24% cat este in prezent.

Sindicalistii au protestat ieri în faţa Ministerului de finante, dar fără niciun rezultat. Liderul sindical, Dragoş Frumosu, a declarat că nivelul ridicat al TVA-ului încurajează evaziunea fiscală, care în acest moment este destul de ridicată. El a explicat ca nu  mai este dispus sa astepte, dat fiind ca discutiile dureaza de 2 ani.

„Promisiunile erau ca după rezultatele reducerii TVA-ului la pâine – şi acestea au fost prezentate ca fiind pozitive -, să se reducă TVA-ul la carne şi preparatele din carne. Toate până acum au mers ok, nu mai vrem încă o dată să aşteptăm, avem nevoie, preţurile sunt ridicate, embargoul impus de Rusia a condus la intrarea în ţară a unei mari cantităţi de carne, multă, sub evaziunea fiscală.”, a spus Dragoş Frumosu.

Liderul sindical a mai declarat că va încerca să determine patronatele din industria cărnii să declanşeze o grevă fiscală în luna februarie.
Protestul vine la puţin timp după ce reprezentanţi ai Guvernului au anunţat că, de anul viitor, iau în calcul scăderea taxei pe valoare adăugată la produsele bio.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.