Atenţie la cadourile pentru cei mici!

Autorităţile atrag atenţia că unele produse pot fi periculoase pentru copii. Atenţionarea se face în condiţiile în care în perioada sărbătorilor cresc vânzările de jucării. Cumpărătorii sunt sfătuiţi să meargă numai în raioanele specializate ale magazinelor sau în librării şi să fie atenţi la datele prezentate pe etichetă.

După câteva controale în mai multe centre comerciale, comisarii Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au dat amenzi de peste 130.000 de lei. Peste 1000 de tipuri de jucării au fost oprite definitiv de la comercializare.

Marcaj-CEMarius Dunca, preşedinte ANPC le recomandă părinţilor: „Să nu cumpere jucării de la colţul străzii, să cumpere doar din locuri special autorizate unde pot primi o factură şi un bon, să se informeze de pe etichetă şi în cazul în care nu sunt traduse şi eticheta nu le oferă toate elementele necesare ca să îl determine pe consumator să facă o alegere în cunoştinţă de cauză, să nu achiziţioneze produsul. Atenţie că sunt jucării care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea copiilor noştri şi observ că operatorii economici tot vin cu tot felul de practici care sunt în afara prevederilor legale.”

Comisarii agenţiei spun că printre jucăriile periculoase pentru copii se află pistoale cu bile, cuţite din plastic sau maşini şi păpuşi de mici dimensiuni ale căror componente pot fi înghiţite de copii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.