Astăzi este ziua internaţională a voluntariatului!

International Volunteer DayZiua Internationala a Voluntariatului a fost infiintata in anul 1985 de catre Organizatia Natiunilor Unite. Această zi este dedicată eforturilor celor care au adus o contribuţie importantă societăţii prin oferirea timpului lor ca voluntari.

Naţiunile Unite au invitat guvernele şi organizaţiile din toate ţările ca în fiecare an, pe 5 decembrie, să desfăşoare şi să promoveze activităţi menite să aducă mulţumiri voluntarilor şi să stimuleze o mai mare conştientizare a contribuţiei acestora.

Această zi este deja aniversată în mai mult de jumătate din ţările lumii.

Ziua Internaţională a Voluntarilor oferă, voluntarilor şi organizaţiilor, ocazia de celebra munca în folosul celorlalţi, de a împărtăşi valorile volunariatului şi de a le promova în cadrul comunităţilor, a organizaţiilor neguvernamentale, a agenţiilor ONU, a autorităţilor guvernamentale sau a sectorului privat. În această zi sunt onoraţi toţi cei care s-au implicat în acţiuni voluntare în comunitate, la nivel naţional sau global, şi au adus schimbări pentru o mai bună guvernare, pentru coeziunea socială şi dezvoltare.

Ziua de 5 decembrie este sărbătorită şi în România începând cu anul 2000 când Centrul Naţional de Voluntariat ‘Pro Vobis’ a organizat prima Gală judeţeană de decernare a premiilor de implicare în comunitate, eveniment dedicat recunoaşterii meritelor voluntarilor şi a celor care sprijină mişcarea de voluntariat în România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.