Află ce evenimente culturale sunt în această seară în Capitală!

Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio vă invită să ascultaţi, de la ora 19 la Sala Radio, „Ein Deutsches Requiem / Recviemul German” compus de Johannes Brahms. Dirijor: Sascha Goetzel. Solişti: soprana Çiĝdem Soyarslan şi baritonul Ionuţ Pascu.

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19 la Ateneul Român, al II-lea concert al săptămânii dirijat de Misha Katz şi având în program: uvertura „Rosamunde” de Schubert, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră de Schumann – solist Dan Grigore, şi Simfonia nr. 3 – „Eroica” de Beethoven.

Schönbrunn Palace Orchestra, cea mai faimoasă orchestră din Viena, şi Wienner Hof Ballet – format din Eva & Michael Moza – susţin un spectacol, cu muzica lui Johann Strauss, de la ora 19 la Sala Palatului. Dirijor: Guido Mancusi. Solişti: soprana Elisabeth Pratscher şi baritonul Rafael Fingerlos.

Festivalul CineMAiubit a programat azi la Cinema Studio:
– de la ora 14, al VI-lea calup al competiţiei filmelor de ficţiune;
– de la ora 17, al VII-lea grupaj de filme de ficţiune din competiţie;
– de la ora 20, proiecţia-eveniment, în prezenţa autorului, a filmului premiat la Berlinală cu Ursul de Argint în 1990, „Black Snow” de Xie Fei.

Festivalul CinePolska îşi reia proiecţiile la sala Elvira Popescu a Institutului Francez, azi de la ora 20 fiind prezentată drama biografică „Păpuşa” realizată de Krzysztof Krauze şi Joanna Kos cu Jowita Miondlikowska în rolul titular, cel al unei poete celebre, respinsă de comunitatea ei de romi, pentru că le-a trădat secretele.

La Cinemateca Union se desfăşoară în acest week-end retrospectiva ediţiei din acest an a Festivalului Comedy Cluj. Astă-seară rulează:
– de la ora 18, comedia „Alan Partridge: Alpha Papa” regizată de Declan Lowney cu Steve Coogan în rolul titular;
– de la ora 20, documentarul „Oameni extraordinari: Legenda lui Shep Gordon”, debutul regizoral al actorului Mike Myers despre cariera extraordinară a unui om de bază al Hollywood-ului.

La Cinemateca Eforie, de la ora 19 are loc premiera oficială a serialului „The Friendzone” regizat de Dan Iliuță, incluzând un episod special al sitcomului: „Summer Breakout”, cea mai recentă producţie a echipei LCA (LIGHTS! CAMERA! ACTION!) având acțiunea plasată la Costineşti.

Muzeul Ţăranului Român vă invită, de la ora 18, la vernisajul în sala Irina Nicolau a expoziţiei „PIUA – joacă, jocuri, jucării” – o lume cu imagini, populată de jocuri şi jucării, încercând să le recreeze vizitatorilor starea şi pofta de joacă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.