Angajări pentru persoanele din categoriile defavorizate

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București incepe angajările pentru persoanele defavorizate care doresc să lucreze în cele 17 structuri de economie socială recent înființate și finanțate din fonduri europene.

Pot fi angajate în aceste mici întreprinderi persoane aparținând categoriilor defavorizate, persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati, mame singure, femei.

Beneficiarii vor fi calificați in meseriile de zugrav-vopsitor, barman, preparator de ceai, tapițer, tâmplar, cofetar-patiser și bucătar. In proiect se pot înscrie persoanele care nu au o calificare in acest moment și cele care au 10 clase. Nu pot fi înscrise acele persoane care au participat la un curs de specializare/recalificare organizat de catre Direcția de Asistență Socială a Municipiului București, in ultimii 4 ani.

Cursurile de calificare profesionala vor incepe in prima decadă a lunii ianuarie 2015, iar beneficiarii vor primi o subventie de 500 de lei, până la angajare. Odată calificate, persoanele respective vor fi angajate în cele 17 mici întreprinderi deschise de către Direcția de Asistență Socială a Municipiului București.

Cosmina Simean,  șefa Direcției de Asistență Socială a Municipiului București,  despre cele 17 structuri de economie socială:

Text: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.