FOTO: Autoritățile locale nu au fost luate prin surprindere de ninsoare

Chiar dacă prima ninsoare mai serioasă a venit intr-o zi liberă, de 1 Decembrie, când majoritatea bugetarilor, inclusiv functionarii din primăriile de sector si cei de la Primăria Capitalei, sun liberi, utilajele de deszăpezire s-au aflat in punctele fixe de așteptare și au intrat în programul de dezăpezire, imediat ce a inceput ninsoarea.

Am văzut, de asemenea, ” sararitele” , împrăștiind material antiderapant, astfel încât să nu se formeze poleiului.

Așa se face că, cel puțin pe arterele principale, adică cele le care circulă mijloacele de transport RATB, carosabilul se află „la negru”, intrările in București au fost menținute permeabile, iar pantele și rampele nu au fost afectate de polei.

Numai operatorii manuali de dezăpezire, asa – numiții lopătari, nu au apărut în peisajul hibernal. Iar, în consecință, refugiile stațiilor de tramvai nu au fost dezapezite.

Și trotuarele, acolo unde nu intră in responsabilitatea asociațiilor de proprietari sau in cea a agenților economici, ar putea arăta mai bine. Desigur, deocamdată se poate circula, dar trebiue să avembin vedere faptul că nu au fost căderi de zăpadă insemnate cantitativ și nu ne-am confruntat nici cu viscolul.

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.