Vrei distractie de week-end? Bucuresti FM iti recomanda cateva dintre cele mai tari evenimente ale acestui weekend

In ajun de Sfantul Andrei, sambata, 29 noiembrie, la ora 17.30, in Sala Foaier, a Muzeului National al Taranului Romanla va fi lansata „Cartea de grau’ , coordonata de Serban Anghelescu, Cosmin Manolache si Lila Passima.

Ingredientele Cartii de grau sunt: divinitati si rituri agrare, cantece taranesti, imagini, texte etnologice si de fictiune, vorbe ale oamenilor vii despre paine.

Se pune totul in cuptor si se mananca fierbinte. „Suntem oameni de grau. Ne nastem din grau, suntem botezati cu grau, nuntim in grau, ne secera moartea in grau, inviem tot in grau. Patimim ca graul, cu lacrima schimbata in grau, cu sangele si sudoarea facute grau.

Vom fi ingropati in morminte de grau stralucind, cu coroane de grau pe oasele capului. Vom fi in intregime grau. Oameni de paine, anonimi de grau, in cimitirele noastre unduind subteran, suntem lanuri de grau batute de vant sub pamant, ne coacem ca painea in sicrie arzand. Intram in gura Domnului cum si el ne intra in gura.” (Serban Anghelescu)

NU’EST concertează la Bucureşti, în cadrul turneului „Re:SPONSE EUROPE TOUR”! După succesul fulminant al concertelor LED APPLE şi LUNAFLY febra K-Pop cuprinde din nou România, graţie unei confirmări de senzaţie: NU’EST concertează, de la 19.oo, la Arenele Romane .

NU’EST este cel mai mare nume al industriei muzicale din Coreea de Sud invitat până în prezent în ţara noastră!

——–

Popa Sapka & Invitați canta de la ora 19.oo, la Berăria H. Formaţia timişoreană de rock balcanic care cântă în cinci limbi, Popa Șapkă, are parte de un succes deosebit peste hotare, melodiile trupei fiind apreciate tot mai mult de melomanii din alte ţări.

Fa cunoștință cu Dima – voce, acordeon, Sarmis – chitară, Chester – tobe, Moshu – bas și Sorin – keyboard.

——————————-

„In Memoriam Johnny Răducanu“ la ARCUB, un concert susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Prin atitudinea şi prin felul lui de a fi, prin dragostea şi pasiunea lui pentru muzică, Johnny Răducanu a inspirat mulţi tineri muzicieni sau fani ai jazz-ului. De la ora 20.oo, ai ocazia sa asculti muzica ce-ti aminteste de cel mai mare jazzman al Romaniei.

Muzician complex, Nicolas Simion este un compozitor, aranjor și band leader apreciat. În creațiile sale se întrepătrund în mod remarcabil sugestii folclorice cu elemente ale jazzului modern și muzicii contemporane.

Născut în Zagreb, Croația, Levačić este un baterist autodidact, care a început să cânte jazz încă din copilărie. Din 1989, artistul a activat în Germania, iar din 1996 a scos albume și a cântat alături de peste 120 de artiști și orchestre, cum sunt: Gramelot Ensemble, Matija Dedić, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Greg Cohen, Thomas Clausen, Simone Zanchini, WDR Big Band, Ferenz Snetbergeretc.

Concertul din 29 noiembrie, de la Sala ARCUB, este susținut în amintirea unei figuri emblematice a jazzului românesc, , a cărui muzică a fost ascultată cu plăcere de un public numeros.

————————-

Asociația AITA, clubul ROCK’N REGIE și FREE RIDERS ROMANIA te invită, la ora 20.oo, la un concert umanitar pentru ajutorarea copiilor cu autism. Pe scenă vor urca: Darf Fusion, OpenMind, Still Vision.

Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) este o organizație neguvernamentală înființată în ianuarie 2009, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu tulburări din spectrul autist și familiilor acestora. Caracteristice tuturor copiilor cu autism sunt problemele de comunicare și limbaj, de socializare și comportamentele repetitive, autostimulările și interesele restrânse legate de persoane sau activități.

—————

Bucharest Christmas Market se organizeaza si anul acesta, in perioada 29 noiembrie – 28 decembrie, in Piata Universitatii si in Parcul Cismigiu. La „piata” de Craciun te asteapta surprize dedicate Sarbatorilor de Iarna.

——-

In acest week-end, Casa Universitarilor va gazdui editia speciala a targului de produse ecologice si naturale, FRESH MARKET. Evenimentul se va desfasura intre orele 10:00 si 18:00 si va reuni producatori de profil.

Vizitatorii vor putea degusta delicatese, bunatati, iar expozantii te vor intampina cu promotii si oferte speciale.

——————–

Duminică, 30 noiembrie, în zi de mare sărbătoare pentru români, ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul României, Sala Palatului va răsuna de muzică pentru suflet.

Grigore Leșe va fi insotit in concertul de la ora 19.30 de aromânii fârşeroți din Cogealac, dar și Taraful lui Firuță din Islaz, Taraful din Băbiciu, Grupul Iza, Oameni din Idicelul de Pădure și Fanfara țărănească din Saelele.

Grigore Leșe împlinește muzica, iar cântul său ține lumea în echilibru. „Muzica țărănească înseamnă comunicare cu Strămoșii.

Creează o anumită stare care te Împlinește, te face om întreg. Colindele, horile, cântările pe care le vom aduce la Sala Palatului induc magia, stăpânesc imaginația, însoțesc omul pe lumea asta… Așadar, ritm și polifonie țărănească, hori și strigături, glas de fluier și de cimpoi – o lume fabuloasă, vie, în care fiecare își va găsi neamul și rostul.”, a declarat Grigore Leșe.

—————-

Folclor contemporan cu trupa Subcarpați la Arenele Romane. Ca în fiecare an, ai parte de tradiționalul concert din noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, care incepe la ora 21.30. Invitați: Trei Parale.Subcarpați este un manifest cultural contemporan, un proiect muzical demarat în 2010 de solistul trupei Șuie Paparude, MC Bean (Alexe Marius Andrei), care combina elemente din muzica electronică și hip-hop cu influențe din folclorul românesc.

Genul muzical adoptat este descris drept folclor contemporan sau folclor underground și constă în general în reinterpretări ale unor piese din folclorul românesc pe ritmuri moderne.

——————–

SAMBATA

Spectacolul din acestă seară de la Teatrul Odeon, de la ora 19:00,

este unul ce merită văzut și revăzut pentru că îți prilejuiește întâlnirea cu un trio formidabil: Dorina Lazăr, Coca Bloos şi Emilia Dobrin.

”Şefele”, piesa lui de Werner Schwab, adusă pe scenă de regizorul Sorin Militaru este o poveste impresionantă, spusă și cu ironie și cu umor, dar totodată una extrem de dură, motiv pentru care spectacolul nu este recomandat copiilor sub 12 ani.

DUMINICA

Lia Bugnar revine pe scenă în dublă ipostază, de dramaturg și de regizor și oferă un spectacol dinamic, cu muzică live, compusă de Vlaicu Golcea, și cântată de actori. Din distribuție fac parte: Marius Manole, Adriana Trandafir, Gabriela Popescu, Radu Iacoban, Ana Ularu, Istvan Teglas.

Poți vedea noul ei spectacol, ”Peretele”, fie de la ora 16:00, fie de la 19.00, la Teatrul Metropolis, dar trebuie să știi că nu este recomandat tinerilor sub 14 ani!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.