Grevă generală în Grecia

Este grevă generală astăzi în Grecia! Această formă de protest este organizată de sindicate, atât din sectoarul public, cât şi din cel privat, în semn de nemulţumire faţă de politica de austeritate.

Astfel, întreaga reţea de transporturi şi servicii publice va fi afectată.
Niciun zbor nu va mai decola vreme de 24 de ore, iar cursele de linie dintre România şi Grecia au fost anulate.Companiile aeriene au anunţat călătorii că pot solicita restituirea costurilor biletelor sau pot opta pentru cursele programate în zilele următoare.

Guvernul de la Atena şi creditorii nu au reuşit să ajungă la un acord pentru a pune capăt programului de asistență financiară. Semnată în 2010, înţelegerea expiră la sfârşitul lunii decembrie. iar Grecia nu doreşte prelungirea acesteia.

MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze pe teritoriul elen să urmărească anunţurile autorităţilor locale referitoare la transportul public, precum şi asupra eventualelor măsuri restrictive de trafic aerian şi să evite zonele centrale ale Atenei, precum şi ale celorlalte oraşe mari unde au loc acţiuni de protest.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.